Oslofjord Varme har nå forlenget fjernvarmenettet til å omhandle Jong, som ligger vest for Sandvika. Den første kunden er Boligsameiet i Måneveien 28-36 som endelig får fornybar og miljøvennlig varme til vintersesongen.
Oslofjord Varme har det siste året lagt fjernvarme opp til Jong for å kunne forsyne området med miljøvennlig varme. Det første bygget som får fjernvarme er Boligsameiet i Måneveien 28-36. Utvidelsen av fjernvarmenettet til Jong er et viktig grep for å kunne forsyne nye utbygginger, men også for å kunne forsyne eksisterende bygninger når de konverterer til vannbåren varme. Forretningsutvikler i Oslofjord Varme Ove Munthe-Kaas mener at utvidelsen har potensialet til å levere varme til den planlagte utbygningen ved Slependen stasjon og «Malerstua» i tillegg å forsyne fremtidige utbygninger på Jongsåsen. Han sier videre at varmtvann til forbruksvann og oppvarming fra Oslofjord Varme har store miljøgevinster siden varmen produseres fra avløpsvann i fra VEAS ledningen. Det å bruke spillvarmen fra avløpsvannet som energikilde er ganske enkelt genialt da den varmen ellers vil gått tapt. Teknologien (varmepumper) som Oslofjord Varme bruker for å produsere varme er viktig for at Norge og Bærum skal kunne oppfylle sine miljøforpliktelser og gå mot et nullutslipp samfunnet.
Utfordrende topografi i traseen for fjernvarmerørene har i de bratteste terrengene krevd over 100 meter styrt boring og pigging gjennom fjell. Dette har satt beboerne i området på en liten tålmodighetsprøve. Knut Aas som har vært prosjektleder for utbyggingen forteller at god dialog og jevnlig kommunikasjon har vært helt avgjørende for en hyggelig byggeperiode. Og nå kan endelig beboerne glede seg over en miljøvennlig, forutsigbar og komfortabel rom- og tappevannsoppvarming.
Ønsker du miljøvennlig oppvarming eller kjøling til ditt prosjekt eller bygg, ta kontakt med prosjektleder for infrastruktur Knut Aas eller forretningsutvikler Ove Munthe-Kaas for tilbud eller bestilling.