Fjernvarme og fjernkjølenettene på Fornebu og Lysaker fikk sin start med en energisentral i Strandveien 18 på Lysaker som leverte varme og kjøling til Storebrands utbygging på Lysaker. Energisentralen i Strandveien ble etterhvert for liten og i 1999 ble Mølla energisentral bygget. Sentralen ble bygget med en varmepumpe, og utvidet med ytterligere en varmepumpe i 2011.
Utbyggingen på Fornebu ble satt igang i 2000 etter at Bærum kommune hadde vedtatt at all ny bebyggelse på Fornebu skulle utnytte det varmepumpebaserte fjernvarmeanlegget i området til oppvarmingsbehov. Miljøoppfølgingsplanen for etterbruk av det gamle flyplassområdet har vunnet Bærum kommune mye heder og ære både nasjonalt og internasjonalt, og satsningen på vannbåren oppvarming har vært en viktig brikke i denne planen.
Oslofjord Varme (da Bærum Fjernvarme) inngikk avtale med Telenor om å etablere en energisentral for leveranse av all termisk energi til Telenors nye hovedkontor. Denne energisentralen sto i mange år for hele leveransen av termisk energi til hele Fornebuområdet. Etter noen år hadde fjernvarme- og fjernkjølenettet vokst så mye at det kunne kobles sammen med tilsvarende nett på Lysaker som inntil da ble forsynt fra Mølla energisentral. Fra 2003 var nettene på Lysaker og Fornebu koblet sammen og vi fikk en større sikkerhet i leveransen i hele området.
I 2010 hadde utbyggingen kommet så langt på Fornebu og Lysaker at byggingen av en ny energisentral ble satt i gang. Rolfsbukta energisentral er tett integrert bygningsmessig med Scandic-hotellet som ble bygget samtidig. En slik plassering satte store krav til lydisolering og tiltak for å unngå overføring av vibrasjoner og strukturstøy. Bl.a. ble alle pumper og rørunderstøttelser montert på fjærer.
Fjernvarme- og fjernkjølenettet på Lysaker og Fornebu har fortsatt å vokse, og strekker seg i dag fra Stabekk i vest til Lilleaker i øst. Oslofjord Varme har konsesjon for hele området, som ligger i både Bærum og Oslo kommune.
Produksjonen av varme på Lysaker og Fornebu er i all hovedsak basert på varmepumper. Alle varmepumpene benytter sjøvann som varmekilde om vinteren og varmesluk om sommeren. Som reserve benyttes oljekjeler. Oljekjelene i Rolfsbukta energisentral er bygget for å benytte bioolje som er et mer bærekraftig alternativ enn fossil fyringsolje. De andre oljekjelene i Mølla og Fornebu Nord energisentraler skal også bygges om slik at de kan benytte bioolje. Figuren under viser energikildene som ble benyttet i fjernvarmenettet på Lysaker og Fornebu i forrige kalenderår:
Mølla energisentral
- Sjøvannsbaserte varmepumper
- Varmeytelse: 8 700 kW
- Kjøleytelse: 9 400 kW
- Biooljekjeler: 10 000 kW
Fornebu Nord energisentral
- Sjøvannsbaserte varmepumper
- Varmeytelse: 13 700 kW
- Kjøleytelse: 14 200 kW
- Biooljekjeler: 20 000 kW
Rolfsbukta energisentral
- Sjøvannsbaserte varmepumper
- Varmeytelse: 16 000 kW
- Kjøleytelse: 20 000 kW
- Biooljekjeler: 20 000 kW